2012. február 22., szerda

Ibolya illatú szappan

Ibolya illatú szappan ... azaz lett volna, ha el nem ment volna az illata a szappannak az öntés után. Sajnos az illatokkal, és a természetes illóolajokkal is ez a probléma, hogy hiába használunk belőle töménytelen mennyiséget, pedig 1 kg szappanmasszához elegendő lenne 10-15 ml-nyi mennyiség, de mivel az illóolajok illékonysága más és más, ezért nem mindegyik szappannak van egyforma erős illata.
Eddig a legjobban a fahéjas, mentás és eukaliptuszos illóolajnak maradt meg az illata, és egész jó még most, hónapokkal is a guayaba illat.

Úgyhogy ebben a szappanban csak gyönyörködni lehet, illatolni most sajnos nem. Először került a szappannyomdám is kipróbálásra, örömmel jelentem: működik! :)

Természetes színezékként: rózsaszín agyagot, alkannát és kék indigó port használtam.


3 megjegyzés:

  1. szia,
    nekem a Google dobta ki azt az oldalt, ahol a szappankészítés alapjairól írsz, mert fa öntőformát keresgéltem (megvenni) a neten. sajnos magyar oldalon nem találtam. Láttam, neked is a férjed készítette. Úgy vettem ki az írásodból, hogy ki kell bélelni sütőpapírral, különben beleragad a szappan. ezek szerint fa mintás formát nem is lehet használni? vagy ha esetleg kiolajozom, mint a sütiformát, akkor nem ragadna a mintába? a szilikont nem szeretem, szeretnék fa formát használni, de jó lenne szép, egyedi minta.
    Te az ebben a bejegyzésben szereplő szappanokat hoyan mintáztad meg? Nyilván utólag került bele a minta, de hogyan?
    köszönöm szépen, ha válaszolsz! ha esetleg tudsz magyar oldalt, ahonnan fa forma beszerezhető, csak nem akadtam rá, az is érdekelne! :)
    Sz

    VálaszTörlés
  2. Úh Nóri, ez meseszép ♥ Hogy csináltál bele ilyen gyönyörű virágokat???? Én is akarok ilyet csinálni :DDD

    VálaszTörlés
  3. Naqyon örülök, hogy idetaláltam. Igazán szép szappanokat készítesz. Én még csak most ismerkedem a témával, és látom itt sok fontos dolgot megtanulhatok.

    Köszönöm a sok pontos leírást.
    Sok sikert.

    VálaszTörlés